Acne behandeling

Acne 
Acne berust op een ontsteking van de huid rondom de talgklieren. In de meeste gevallen begint acne in de puberteit. Acne kan ook na de puberteit blijven bestaan of pas op volwassen leeftijd beginnen. Wanneer de huid onder invloed van hormonen allerlei veranderingen ondergaat. Bij het ontstaan van acne spelen verschillende factoren een rol.

Wat zijn de oorzaken van acne?
Acne is een aandoening van de talgklier, in de talgklieren bevinden zich bacteriën, die de talg omzetten in vetzuren. Door de opgehoopte talg en de irriterende vrije vetzuren zet de verstopte follikel steeds verder uit en scheurt uiteindelijk open. De irriterende stoffen komen in de aangrenzende huid terecht en veroorzaken een ontsteking. Hierdoor ontstaan pukkels en puistjes. Kenmerkend zijn de dubbelcomedonen, grote onderhuidse knobbels en abcessen (met pus gevulde holtes), als er een hevige ontsteking is, ontstaan onderhuidse ontstekingen die na genezing littekens kunnen achterlaten.

Welke factoren zijn van invloed op de ernst van acne?
* genetische factoren * hormonale factoren * teveel hormoon aanmaak * psychologische stress * omgevingsfactoren * vette poriën * afsluitende cosmetica *

Acne behandelmethodes 
Een standaardbehandeling voor acne bestaat niet. Bij het ontstaan van acne meerdere factoren samen een rol spelen zal meestal een combinatiebehandeling nodig zijn, zodat de aandoening op meerdere fronten tegelijk wordt bestreden. Beaulas Acne-Killer (Dermapeau methode) is ontwikkeld tegen verschillende vormen van acne. Er is in ieder geval genoeg te doen tegen de acne huid.

Beaulas Acne-Killer (Dermapeau methode)

Zorgen ervoor dat de acne huid afschilfert, zodat de talg gemakkelijk naar buiten kan. Het ontstaan van mee-eters wordt hierdoor tegengegaan;

Zorgen ervoor dat diep in de huid nieuwe huidcellen worden aangemaakt;

Zorgen ervoor dat de doorbloeding van de huid verbeterd en poriën worden verkleind.

De behandeling van acne heeft altijd even tijd nodig om effect te sorteren. Veelal duurt het minstens 2 a 3 maanden voordat een bevredigend resultaat is bereikt met Acne-Killer Dermapeau.

Resultaat
Acne kan niet altijd worden genezen. Wel lukt het meestal ervoor te zorgen dat de acne “rustig” wordt en zo blijft totdat het uiteindelijk vanzelf overgaat. Wanneer de ontstekingsverschijnselen op de voorgrond staan is de behandeling anders dan wanneer het vooral om mee-eters gaat. De ernst van de aandoening, de klachten, het optreden van littekenvorming, maar ook leeftijd en geslacht. Zelfs de lichtere vormen van acne vereisen vaak langdurige aandacht. Bij de behandeling bepaalt de Beaulas specialistes welke methode die op verschillende manieren worden gestart.


Tarief
Acne behandeling (gelaat) € 100,- (tot 60 minuten)

Acne behandeling (lichaam) v.a. € 100,- (tot 45 minuten)

(indien extra tijd nodig € 25,- per 10 minuten)

(indien combinatie met Chinees Kruiden nodig, kost € 30,- voor gelaat en € 40,- voor lichaam)

Acne littekens verwijderen met Dermapeau vanaf €200 (ideale oplossing voor ernstige acnehuid)