IPL Definitief ontharen

Haar verwijderen met Beaulas IPL Systeem is volledig veilig voor de huid. De Methode is definitief, snel, minder pijn en zonder complicaties.

IPL (Intense Pulsed Light) methode van Beaulas is anders
Er wordt echter geen gebruikgemaakt van laserlicht van één golflengte, maar je haar wordt blootgesteld aan de lichtflitsen uit een IPL Xenonlamp. Het gaat in feite om een zeer geconcentreerde vorm van gewoon licht, dat is opgebouwd uit stralen van verschillende golflengten. Het feit is een Xenonlamp kan miljoenen flitsen afgeven, maar een echte IPL Xenonlamp wordt snel verzwakt na 20.000 flitsen en soms werkt tot 30.000 flitsen ook mogelijk, een verzwakte IPL Xenonlamp na 30.000 flitsen geeft het geen effect meer op definitief ontharen uit onze ervaring. Beaulas zorgt altijd een nieuwe IPL Xenonlamp op tijd laten vervangen en verzekeren wij ons van tevreden klanten.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Per behandeling worden gemiddeld tussen de 20% en 30% van de totale bestaande beharing permanent verwijderd. Haren met een normale dikte zullen het eerst verdwijnen. Heel erg stugge haren zullen aanvankelijk alleen maar dunner worden om geleidelijk aan geheel te verdwijnen. Fijne haren bevatten weinig (en soms geen) pigment en zullen meer behandelingen nodig hebben wanneer men deze ook kwijt wil.
Donkere overbeharing op een lichte huid reageert het snelst. Haren van lichtere kleur, bijvoorbeeld midden blond, zullen meer behandelingen nodig hebben. Ook bij een getinte huid kost definitief ontharen meer behandelingen.
Hoeveel behandelingen iemand nodig heeft hangt dus van meerdere factoren af. Gemiddeld ziet men 70 à 80% haar-reductie na 6 tot 8 behandelingen, verspreid over ruim een jaar. (Bij stugge haren in het gelaat heeft men vaak meer behandelingen nodig). De snelheid van de haargroei is verschillend per persoon.

Bleken

Als men de haren bleekt met een blekende middel dient men hiermee tenminste 2 weken vóór de behandeling te stoppen.

Hoe snel zie je effect van ontharing?

Als de proefbehandeling snel heeft aangeslagen kan gestart worden met de eerste behandeling. Na een eerste behandeling kun je merken dat de haargroei vertraagd is. Na ongeveer 2 tot 3 weken laat een deel van de behandelde haren gemakkelijk los. Als u niet meer zou terugkomen, begint het lichaam met het aanmaken van de volgende lichting haar uit haarzakjes die nog niet vernietigd zijn, en kun je het effect na een tijdje niet meer zien. Voor definitief ontharen zijn dus meerdere behandelingen noodzakelijk . Na de tweede behandeling zijn de kale plekken al blijvender en is het haar duidelijker uitgedund.

Komen de haren niet meer terug?
Nee, de haarfollikels die met het Beaulas IPL systeem vernietigd zijn, kunnen nooit meer haartjes produceren. De groeicellen zijn “gecoaguleerd” wat betekent dat hun eiwitstructuren op microscopisch niveau onherstelbaar beschadigd zijn. De langste groeicyclus van een haartje is ± 8 maanden, dus als de beharing na de laatste behandeling 8 maanden weg blijft, zijn de haarfollikels die actief waren tijdens de behandeling definitief vernietigd. Maximaal 70% tot maximaal 90% haarreductie met eventueel wat resthaartjes en donshaartjes. Het kan dus gebeuren dat men na een paar jaar eens een onderhoudsbehandeling nodig heeft. Meestal volstaat dan één plaatselijke ontharingsbehandeling om deze nieuwe haren te vernietigen.

Is het mogelijk om alle haren te verwijderen?
Donkere haren op een lichte huid zijn het makkelijkst te verwijderen. Toch kan de intensiteit van de Beaulas IPL systeem ingesteld worden om ook donkerblonde haren en mensen met een van nature getinte huid te behandelen. Alleen fijne blonde en witte haren zijn moeilijk te behandelen.

Voor de behandeling
Voor de behandeling in het gelaat moet het te behandelen gebied schoon zijn. Gebruik dus geen make-up, parfum of aftershave op de dag van de behandeling.

Na de behandeling
Voor een optimaal resultaat is het raadzaam gedurende één week na de behandeling niet onbeschermd te zonnen. In het gelaat dient in de zomermaanden altijd de speciale crème – Sunblock SPF 50+ te worden aangebracht.

Prijzen
Consult € 20,–
(consultkosten worden verrekend bij aanvang 1e behandeling)
. Baardstreek (volledig) € 115,–
. Bakkebaard € 50,–
. Bikinilijn Klein (modelleren v.h. schaamhaar) € 60,–
. Bikinilijn Medium (modelleren v.h. schaamhaar en uitwaaiers op bovenbeen) € 80,–
. Bikinilijn Groot (modelleren, uitwaaiers op bovenbeen en stukje billen) € 100,–
. Bikinilijn Brazilianway / Smoothy (helemaal glad) € 120,–
. Billen vrouw € 95,–
. Bovenarmen € 105,–
. Bovenbenen € 165,–
. Bovenlip € 45,–
. Borst man € 85,–
. Maag man (van onder de borst tot navel) € 95,–
. Buik man (van navel tot grens schaamhaar) € 95,–
. Maag vrouw (van onder de borst tot navel) € 75,–
. Buik vrouw (van navel tot grens schaamhaar) € 75,–
. Hals € 60,–
. Handen € 50,–
. Kin € 45,–
. Kin+bovenlip € 80,–
. Kaaklijn € 50,–
. Kniestuk € 50,–
. Nek € 60,–
. Oksels € 60,–
. Onderarmen € 105,–
. Onderbenen € 150,–
. Onderlip € 45,–

. Rug (onder) € 75,–
. Rug (onder tot schouderbladen) € 140,–
. Rug (gehele rug. Onder incl. schouderbladen) € 190,–
. Schouders € 65,–
. Schouderbladen € 95,–
. Tenen € 40,–
. Tepelhoven € 45,–
. Vingers € 40,–
. Voeten € 50,–
. Voorhoofd (haarlijn) € 60,–
. Wangen € 50,–
. Wangen & Bovenlip € 85,–
. Wangen, Bovenlip en Kin € 125,–
. Wenkbrauwen tussenstuk € 55,–