Littekens verwijderen

Littekens
Littekens ontstaan na beschadiging van het huidweefsel en worden gevormd alleen na diepe beschadiging van de huid. Wanneer de lederhuid bij het letsel betrokken is zal de huid zich herstellen met achterlating van een litteken. Het littekenweefsel bestaat uit collageen (bindweefsel). Het ontstaan van littekens is vooralsnog niet te voorkomen. Littekens zijn niet alleen ontsierend, maar soms ook pijnlijk. U kunt er echt last van hebben. Beaulas biedt een combinatiebehandeling aan waardoor littekens sterk kunnen vervagen.

Soorten littekens
– Littekens na brandwonden
– Het type verwonding of huidaandoening
– Acne-littekens ontstaan na beschadiging van het huidweefsel, veroorzaakt door de heftige ontstekingsreactie in de huid zijn vaak diep in de huid gelokaliseerd (‘putjes’) maar zijn niet altijd echt atrofisch.
– Wanneer een huidafwijking chirurgisch wordt verwijderd en vervolgens wordt gehecht, zal een heel ander type wond ontstaan dan wanneer er niet wordt gehecht en de wond vanzelf dicht moet groeien. Littekens van chirurgische ingrepen zijn weer heel anders dan die ontstaan na bijvoorbeeld acne.

De behandeling
Littekens worden behandeld met de Beaulas Fractional Laser (ablative en non-ablative) en/of Dermapeau. Hierdoor vervagen de littekens spectaculair. Stimuleer je het proces van collageen (bindweefsel) aanmaak waarbij het omliggend weefsel onbeschadigd blijft, zorgt voor een ongekend snelle huidvernieuwing en weinig downtime. De behandeling met Beaulas Techniek geeft na de behandeling een minimale hersteltijd van een aantal dagen. Bij Beaulas kunt u erop vertrouwen dat de behandeling wordt uitgevoerd door een specialist die een intensieve training heeft gevolgd.

Resultaat
Door een combinatiebehandeling (Beaulas Techniek) is het mogelijk om vervaagde littekens te krijgen. Een verbetering van de structuur en aanblik van de huid is het hoogst haalbare met Beaulas Techniek. Al moet je hier wel minimum één jaar geduld voor hebben. Het is belangrijk om te beseffen dat de littekens nooit helemaal zullen verdwijnen. Het resultaat is volledig afhankelijk van de huid, de soorten littekens en de plaats ervan. Er is altijd een paar behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Het kan zachter, vlakker en minder zichtbaar worden. Ook kunnen ongemakken zoals roodheid en jeuk verminderen.

Voor de behandeling
Voor de behandeling moet het te behandelen gebied schoon zijn. Gebruik dus geen make-up, crèmes, parfum of aftershave op de dag van de behandeling. Probeer zonlicht zoveel mogelijk te vermijden, ga niet onder de zonnebank en gebruik geen zelfbruinende crème. Komt u toch in de zon, gebruik dan een zonnebrandcrème met een beschermingsfactor 30 of hoger.

Nazorg
Na de behandeling heeft de huid rust nodig en dient zo min mogelijk geïrriteerd te worden. Vermijd wisselende klimaatverschillen, kruidig eten, alcohol en vaatverwijdende medicatie.
Om een snelle en goede genezing van de huid te bewerkstelligen zijn de volgende punten van belang:
Zwemmen wordt binnen 2 weken na de behandeling afgeraden. De huid zo min mogelijk irriteren (peeling, geparfumeerde crèmes). Het is belangrijk dat u na de behandeling de huid niet onder de zonnebank. Niet aan de korstjes krabben, als het korstje er afvalt en ontstaat er een lichtroze huid.
Na afloop van de behandeling is een verzorgingscrème nodig om het genezingsproces van het behandelde gebied thuis te gebruiken.

Wil u meer weten wat de mogelijkheden zijn, maak dan een afspraak voor een consult. (Een consult kost € 20,- consultkosten verbonden (tot 15minuten), dit bedrag wordt in mindering gebracht op de behandelprijs.)

Thuiszorg
Een van onze ondersteunende littekensproducten dient u tweemaal daags op de littekens inmasseren. Na 5 minuten is de crème/serum gedroogd en kan er make-up of kleding over worden aangebracht. Hierdoor sluiten de crème/serum goed aan op de vorm en de oneffenheid van het litteken.

Tarief (afhankelijk van de behandelzone)
Littekens verwijderen met Fractional Laser vanaf € 200,- (tot 30 minuten)
Littekens verwijderen met Dermapeau vanaf € 200,- (tot 30 minuten)
Enkele littekens in onderling overleg