Melasma

Melasma (chloasma of een zwangerschapsmasker) ontstaan er grillige oppervlakkige egaal geelbruine vlekken vooral op voorhoofd en wangen. Schilferen niet. Komt eigenlijk alleen bij vrouwen voor. Ontstaat vaak tijdens zwangerschap, maar kan ook zonder zwangerschap voorkomen. De plekken kunnen echter ook bij niet zwangere, zonder duidelijke oorzaak, ontstaan. Er is geen relatie met inwendige ziekten. Het geeft cosmetische klachten, kan toch erg vervelend zijn.
De bruine vlekken ontstaan doordat niet alleen de pigmentcellen, maar ook veel zeer kleine bloedvaatjes eronder in de huid gestimuleerd worden door de eigen vrouwelijke hormonen. Deze hormonen lijken qua structuur erg op de hormonen die van invloed zijn bij de pigmentvorming in de huid. Sommige huidcellen, die het verschil tussen deze hormonen niet zien, worden dus door het vrouwelijk hormoon gestimuleerd extra pigment te maken, waardoor de bruine plekken ontstaan.

Om Melasma zo goed mogelijk te verwijderen moet de pigmentcellen en bloedvaatjes op hetzelfde moment vernietigd (uitgedroogd) en de opperhuid niet beschadigd wordt. DermAway + Miracle Elektrode is het methode hiervoor ontwikkeld door Beaulas, onze ervaringen met DermAway + Miracle Elektrode kan wel goede resultaten geven.

Wat is de behandeling?
DermAway maakt gebruik van moderne techniek, deze nieuwe apparaat wordt gecontroleerd door een microprocessor om Pulse Time en Power aan te passen met behulp van een efficiënt REPEAT (controle) systeem en een Flash (ultrasnel) methode. Dankzij een efficiënt REPEAT PULSE FLASH technologie zorgt geen risico op littekentjes of pitjes.

DermAway geeft middels radiogolven uit de draad van de Miracle Naaldelektrode. Deze radiogolven creëren hitte rond de draad van de naaldelektrode, wanneer deze direct aan de pigmentvlekken worden gestipt. Doordat er juiste temperaturen door gepulseerde radiogolven worden bereikt, vernietigt de pigmentcellen en ook bloedvaatjes op hetzelfde moment. Doordat er alleen zeer plaatselijk wordt behandeld, namelijk op de plek waar de Melasma-vlekken (met bloedvaatjes eronder) zich bevindt wordt het omliggende huidgebied niet mee behandeld en dus ook niet aangetast. Omdat gezond weefsel de radiogolven hitte beter kan weerstaan en door de hitte te doseren in het juiste gebied. Het eindresultaat is dus snel zichtbaar.

Beaulas gepatenteerde Miracle Naaldelektrode plakt de huid niet (Een Anti-Plak Naaldelektrode uitgerust met een anti-plaklaag). Dus het gezonde weefsel rond de randen van Melasma-vlekken wordt niet aangetast. Kies met deze techniek altijd voor een bewezen ervaren expert voor een behandeling waar u nog lang plezier van zult hebben.
Het resultaat van deze behandelingen is afhankelijk van de diepte van de pigmentcellen en bloedvaatjes. Oppervlakkig gelegen pigmentaties kunnen goed verwijderd na enkele behandeling. Dieper gelegen pigmentcellen met veel bloedvaatjes eronder bij Melasma is met behulp van DermAway + Miracle Elektrode ook effectief te verwijderen, maar soms kan meerdere sessies (3-6) nodig, ook soms kan een kuur van 6 behandelingen in 2-3 jaar uitgevoerd worden.

Voor de behandeling
Voor de behandeling moet het te behandelen gebied schoon zijn. Gebruik dus geen make-up, parfum of aftershave op de dag van de behandeling.

Nazorg
Na de behandeling heeft de huid rust nodig en dient zo min mogelijk geïrriteerd te worden. Vermijd wisselende klimaatverschillen, kruidig eten, alcohol en vaatverwijdende medicatie.
Om een snelle en goede genezing van de huid te bewerkstelligen zijn de volgende punten van belang:
Zwemmen wordt binnen 2 weken na de behandeling afgeraden.
De huid zo min mogelijk irriteren (peeling, geparfumeerde crèmes). Het is belangrijk dat u na de behandeling de huid niet onder de zonnebank. De huid altijd goed beschermen met SPF 50+ sunblock crème.
Niet aan de korstjes krabben, er ontstaat een klein schaafwondje waar een korstje op komt (ongeveer 10-14 dagen). Als het korstje er afvalt, is het vlekje verdwenen en ontstaat er een lichtroze huid. De huid kleurt zich vanzelf weer in de natuurlijke huidskleur, deze genezen vanzelf.

Wil u meer weten wat de mogelijkheden zijn, maak een afspraak voor een consult met één van onze huidspecialistes.
Een consult kost € 20,- consultkosten verbonden (tot 15 minuten), dit bedrag wordt in mindering gebracht op de behandelprijs.

Prijs per behandeling v.a. € 200,- (tot 30 minuten)