(Pigmentvlekken verwijderen) met Beaulas IPL techniek en met behulp van DermAway

De Beaulas IPL-techniek maakt gebruik van een flitslamp die een krachtig flitslicht geeft. Bij de behandeling van pigmentvlekken met IPL penetreert de lichtbundel de huid en wordt door het pigment in de vlek opgenomen. Door deze opname wordt de pigmentcellen kapot gemaakt en het pigment verpulverd. Het lichaam ruimt dit vervolgens zelf op.


Behandelbare pigmentvlekken met Beaulas IPL zijn:
Pigmentvlekken: Sproeten, levervlekken en zonnevlekken of acne-vlekken van bijvoorbeeld gezicht, decolleté , handen en armen.
U komt niet voor deze behandeling in aanmerking als u:

Aantal behandelingen
Over het algemeen zijn 3-6 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Soms zijn 1 of 2 behandelingen al voldoende. Tussen de behandelingen zit steeds vier of vijf weken.


Resultaat van de behandeling
Niet al het pigment is helemaal te verwijderen. Het achtergebleven pigment zal echter wel lichter van kleur en minder zichtbaar worden. Verwachte resultaat met IPL is: 60% – 80% (in combinatie met DermAway behandeling kan het resultaat tot 90% behalen, bijvoorbeeld: voor de pigmentvlekken die op de neus, boven ooglid en/of kleine zones welke niet mogelijk te behandelen met IPL lichtflits)

Dit soort pigmentvlek wordt behandeld met Beaulas IPL en DermAway Techniek

Voor de behandeling
Voor de behandeling moet het te behandelen gebied schoon zijn. Gebruik dus geen make-up, crèmes, parfum of aftershave op de dag van de behandeling. Probeer zonlicht zoveel mogelijk te vermijden, ga niet onder de zonnebank en gebruik geen zelfbruinende crème. Komt u toch in de zon, gebruik dan een zonnebrandcrème met een beschermingsfactor 30 of hoger.

De behandeling
Op de te behandelen huid wordt een koude gel aangebracht. Het IPL-kop met koeling wordt op de huid gezet. De lichtflitsen voelen als een elastiekje dat tegen de huid tikt. De behandeling kan enigszins pijnlijk zijn, afhankelijk van het te behandelen gebied (vooral rondom de ogen). Maar de meeste clienten verdragen de behandeling goed. Een verdoving is niet nodig. Een behandeling duurt ongeveer 30 minuten, afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied. Wij geven deze behandeling niet in de zomertijd.

Na de behandeling
U kunt na de behandeling over het algemeen direct uw dagelijkse bezigheden weer hervatten. Meestal is de huid na de behandeling wat rood en gevoelig, vergelijkbaar met het gevoel van een door de zon verbrande huid. Er kan ook een lichte zwelling ontstaan. Dit verdwijnt na enkele uren tot een dag. U kunt eventueel koude kompressen op de behandelde plek leggen.
Het pigment kleurt donker en voelt korrelig aan na de behandeling. Dit verdwijnt binnen enkele dagen tot een week. In zeldzame gevallen kan er plaatselijk een korstje ontstaan. Krab niet aan de korstjes maar laat deze rustig genezen.
De eerste dagen na de behandeling moet u de huid voorzichtig verzorgen: droog deppen, niet scrubben, geen geparfumeerde of anti-acne-crèmes gebruiken. Probeer zonlicht zoveel mogelijk te vermijden, ga niet onder de zonnebank en gebruik geen zelfbruinende crème. Komt u toch in de zon, gebruik dan een zonnebrandcrème met een beschermingsfactor 50+.

Risico’s
Bijwerkingen van deze behandeling zijn uiterst zeldzaam. Hoewel u uiteraard behandeld wordt door kundige Beaulas specialisten.

Prijzen:
v.a. € 165,- per behandeling met Beaulas IPL techniek (voor wangen, jukbeen en kin)
v.a. € 165,- per behandeling met DermAway techniek (prijs per keuze: A voor neus + voorhoofd +rondom de ogen, B voor wangen)
v.a. € 300,- per behandeling met Beaulas IPL of DermAway techniek of Dermapeau techniek (voor hele gelaat), in combinatie mogelijk