Tattoo verwijderen en Permanente Make up corrigeren

Hoe werkt de ND-Med?
U wordt behandeld met een van de meest geavanceerde lichtbundel. Deze staat garant voor een minimum aan pijn, ongemak of bijwerkingen. De ND-Med werkt volgens het principe van de selectieve fotothermolyse. De ND-Med geeft een zeer smalle lichtbundel af. Hierdoor wordt met grote precisie gericht. Het groene licht van de ND-Med wordt zeer goed geabsorbeerd door alle denkbare kleurstellingen die in tatoeages kunnen voorkomen. Door een zeer korte puls te gebruiken veroorzaakt het laserlicht een explosie van energie in de inkt van de tatoeage. De inktdeeltjes worden hierdoor steeds kleiner totdat ze door het lichaam zelf afgevoerd kunnen worden. De tatoeage is dan niet meer zichtbaar. Er wordt dus geen weefsel verbrand of weggesneden. Deze nieuwe generatie ND-Med beschadigt de huid niet. Wel kan een tijdelijke verkleuring van de huid ontstaan maar deze herstelt.

Is de behandeling pijnlijk?
Over het algemeen wordt de behandeling niet als pijnlijk ervaren. Velen die tot nu toe op deze manier zijn tatoeage littekenvrij heeft laten verwijderen vindt de behandeling minder pijnlijk dan het zetten van de tatoeage.

Is de behandeling altijd succesvol?
Het principe van deze behandeling is geschikt voor iedereen. Echter zoals vaker in de geneeskunde bestaan er altijd resistente gevallen. Dat de behandeling een 100% zekerheid geeft, kan daarom niet worden gegeven.

Hoe lang duurt de behandeling?
Hoe vaak er behandeld moet worden hangt o.a. af van de diepte van de tatoeage. Professionele tatoeages liggen vaak dieper en hebben meer (8-15) behandelingen nodig. Zwarte amateurtatoeages kunnen vaak in enkele (3-5) behandelingen worden verwijderd. De tatoeage zwakt in kleur steeds verder af. In sommige gevallen kan er een kleine vochtbel ontstaan rond de inktdeeltjes en is een vervolgbehandeling pas zinvol als deze vochtbel is afgebroken. Dit duurt tussen de 4 en 6 weken. Om onnodige behandelingen te vermijden wordt een volgende behandeling pas na minimaal 6 weken uitgevoerd.

Na de behandeling
Behandeling in het gezicht, gebruik verder geen Make-up op de behandelde plek tot 14 dagen na de behandeling en onderga geen andere behandelingen van het gezicht gedurende 3 weken.
De kans op verkleuring is het geringst, wanneer de huis quasi volledig ontkleurd is. Het is raadzaam om enige weken voor en enkele weken na de behandeling overdadig zonlicht te mijden, zo wordt de kans op enige verkleuring van de huid het geringst. Hieronder valt uiteraard ook het gebruik van de zonnebank. U hoort wat u verder moet doen of laten in een gesprek vooraf met onze laser specialist.
Zwemmen wordt de eerste 2 weken na de behandeling afgeraden. Het nemen van een hete douche of een sauna bezoek wordt te strengste afgeraden.
Wanneer er korstjes ontstaan na de behandeling mag u niet aan krabben, dit verhoogt de kans op een litteken. Indien de huid diep behandeld is, moet u een paar keer per dag onze ondersteunende crème gebruiken en als een schaafwond verzorgen. Het is van groot belang de behandelingen thuis te ondersteunen met speciale producten welke u 2 maal daags dient te gebruiken. De ondersteunende producten voor thuisgebruik zijn essentieel voor een goed resultaat.

Wat kost het?
Het te behandelen oppervlak is vanzelfsprekend bij iedereen verschillend. Het is daarom zeer moeilijk een vaste prijs aan te houden. Tijdens het gesprek geven we je een prijsindicatie.


Prijs: v.a. € 115,- per behandeling (afhankelijk van behandelen zone)