Couperose verwijderen met laser


Bloedvatafwijkingen?

Heeft u klachten die op couperose lijken? Raadpleeg dan de Beaulas specialistes. De meeste cliënten zien al na de eerste behandeling al dat de huid er stralender uitziet en beter aanvoelt. 

Wat is Couperose?

Couperose, het ontstaan van de teleangiëctasieën, een toename van het aantal zichtbare kleine bloedvaatjes (teleangiëctasieën) in het gelaat wordt couperose genoemd. Bij couperose is de huid dun en de bloedvaatjes liggen aan de oppervlakte. De aandoening neemt met de jaren toe omdat de huid dunner wordt en haarvaatjes hun vermogen verliezen om zich te vernauwen en dus verwijd blijven. De bloedvaatjes verdwijnen nooit vanzelf. Couperose wordt door veel mensen als cosmetisch storend ervaren, zowel mannen als vrouwen kunnen last hebben couperose in het gezicht of adertjes op de benen. maar kan door Beaulas behandeld worden.

Oorzaak van couperose
De precieze oorzaak van couperose is niet bekend. Waarschijnlijk is het ontstaan erfelijk bepaald. Couperose kan ook het gevolg zijn van acne rosacea. Er zijn een aantal risicofactoren die de kans op couperose vergroten: als wisselende klimaatverschillen (extreem koud of warm), scherp kruidig eten, alcohol en vaatverwijdende medicatie (Bijvoorbeeld cortisonen kunnen couperose uitlokken).

Verschillende soorten couperose

Bloedblaasjes
Bij vrouwen kunnen er bloedblaasjes ontstaan tijdens de zwangerschap of in de loop der jaren. Ze komen het meeste voor op de romp. Het zijn onschuldige rode vlekjes die op de huid lijken te liggen.

Spider Naevus
Dit is couperose waarbij de kern van het bloedvat uitzet. Ook de kleinere bloedvaatjes om de kern van het bloedvat zetten uit. Dit zorgt er voor dat het de vorm krijgt van een spinnetje. Een Spider Naevus is heel gevoelig mag je nooit aan krabben of uitknijpen, anders groeit het snel groot.


Rosacea

Rosacea is een vorm van couperose gecombineerd met hevige roodheid en puisten. Het begint bij een roodheid in het gezicht (meestal op de wangen, neus, voorhoofd en kin) en zeldzaam op decolleté, dit breidt zich uit naar de roodheid van couperose. Rosacea komt over het algemeen meer van vrouwen voor dan bij mannen. Meestal ontstaat dit na het dertigste levensjaar. De oorzaak hiervan is niet bekend. Soms wordt de huid helemaal rood.

Hoe werkt het?   

Beaulas heeft 2 beste methodes voor verwijdering van couperose/bloedvaten   

Beaulas LP ND: Yag Laser werkt door een selectieve photothermolysis het proces waarbij een laser golflengte kan worden ingesteld op een specifieke kleur te vernietigen, zoals de roodheid van een gesprongen bloedvat. Het laat iets niet die kleur onaangeroerd. Om deze reden kan met de laser gesprongen bloedvaten terwijl de normale omringende huid onaangeroerd. Dit is een algemene term voor lasers die worden voornamelijk gebruikt voor de behandeling van lichte aandoeningen van de aderen, zoals spataderen en de verwijde bloedvaten in verband met rosacea.   

Beaulas DermAway, Couperose (gesprongen rode adertjes), Spider Naevus, Bloedblaasjes, Acne Rosacea kunnen d.m.v. het aanstippen met R.F. (Radiogolven). Deze radiogolven creëren hitte rond de rand van de Miracle Elektrode, wanneer deze direct aan de Tele’s worden gestipt. Doordat er hoge RF-temperaturen worden bereikt en Tele’s worden vernietigd zonder huidbeschadiging dankzij de Miracle Elektrode met Triple Anti-Plak laag. Er ontstaat een zeer klein korstje op het behandelde gebied wat er na enkele dagen afvalt, dan ontstaat er een lichtroze huid. De huid kleurt zich vanzelf weer in de natuurlijke huidskleur. Meestal zijn meerdere behandelingen nodig om alle bloedvaatjes te kunnen behandelen.  


Voor de behandeling

Voor de behandeling moet het te behandelen gebied schoon zijn. Gebruik dus geen make-up, parfum of aftershave op de dag van de behandeling.  

De behandeling

De behandeling kan zonder verdoving worden uitgevoerd. Soms is één behandeling voldoende (zoals in geval van een spider, Tele’s en zichtbare bloedvaten), maar bij uitgebreidere afwijkingen zijn gemiddeld 3 tot 6 behandelingen met een tussenpoos van 3-4 weken nodig om een aanzienlijke vermindering van vaatjes te bewerkstelligen. Pas na enkele behandelingen gaat u resultaat zien. Het is van groot belang de behandelingen thuis te ondersteunen met speciale producten welke u 2x daags dient te gebruiken. De ondersteunende producten voor thuisgebruik zijn essentieel voor een goed resultaat.  

Contra-indicaties en nazorg
We raden aan blootstelling aan de zon en UV-licht gedurende 6 weken voor en na de behandeling te vermijden, en een zonnebrandcrème met factor 30 of hoger te gebruiken, plus eventueel een zonnecape of -hoed. Na de ingreep kunt u direct weer uw dagelijkse bezigheden hervatten. Wanneer u last heeft van een branderig gevoel kunt u de huid nog koelen met een koude kompres en/of met een koude doek thuis. Zwemmen wordt de eerste 10 dagen na de behandeling afgeraden. Gebruikt u verder geen Makeup binnen 4 dagen na de behandeling en onderga geen andere behandelingen van de huid gedurende 2 weken.  

Is er kans op bijwerkingen?
Meestal zijn er geen bijwerkingen op lange termijn. Wel kan gedurende enkele dagen enige roodheid optreden, soms met wat zwelling en lichte schilfering. Voordat de couperose uiteindelijk wegtrekt, lijkt die vaak wat donkerder geworden. In zeldzame gevallen treedt blaarvorming met korstjes en verkleuring van de huid op, maar deze bijwerkingen verdwijnen weer na verloop van tijd. U houdt geen littekens aan de behandeling over. Ook als er korstjes ontstaan, genezen die zonder littekenvorming (mits u niet aan de korstjes krabt).  

Couperose/Bloedvaten behandeling is zeer veilig bij Beaulas.   

U komt niet in aanmerking voor een behandeling met deze behandeling als u zwanger bent of Roaccutane gebruikt.  

Prijs :   (per behandeling, met Beaulas LP ND: Yag Laser)
neus                                € 95,– (werktijd tot 15 minuten)
kin                                   € 95,– (werktijd tot 15 minuten)
voorhoofd                        € 95,– (werktijd tot 15 minuten)  

bakkebaard                     € 95,– (werktijd tot 15 minuten) 

wangen                           € 165,– (werktijd tot 30 minuten) 

hals en decolleté             € 165,– (werktijd tot 50 minuten)

Voor een klein gebied:    v.a. € 95,– (werktijd tot 15 minuten) in overleg

Extra werktijd of een proefbehandeling nodig:   € 95,– (werktijd tot 15 minuten)

Om het gewenste resultaat te krijgen zijn vaak meerdere behandelingen (3x tot 6x) nodig.    

Follow-up IPL behandeling (ALLEEN) voor de storende verwijde bloedvaatjes en Rosacea huid.

Voor de storende verwijde bloedvaatjes en Rosacea huid zijn vaak meerdere behandelingen nodig om het gewenste resultaat te krijgen met Beaulas IPL – Techniek (Uniek in NL).   

Beaulas IPL – Techniek, de storende verwijde bloedvaatjes of rosacea huid kunnen met een kuur van enkele behandelingen worden verwijderd/vervaagd door het gepulseerde licht dat wordt overgebracht op de te behandelen locatie. Het zichtbaar hoog energetisch gepulseerde licht wordt op de te behandelen locatie gericht. Dit licht wordt geabsorbeerd door de rode bloedcellen in de vaatjes. Daar wordt de IPL licht-energie omgezet in warmte-energie en worden de rode bloedcellen door selectieve verhitting geraakt.  

Prijs:    € 165,– per behandeling  

Beaulas biedt meeste ervaring in praktijk met unieke technieken voor de probleemhuid.